Välja den perfekta magasineringen – En nybörjarhandledning

Välja den perfekta självförvaringsenheten –
En nybörjarhandledning

För de flesta kan processen att flytta till en ny plats vara en mycket jobbigt och stressig händelse i livet. Ibland flyttar vi på egen hand, andra gånger i livet och vi är tvungna att lämna den plats vi har kallat hem i många år.

De folk vanligtvis tycker är jobbigt är dessa

packing / uppackning
hyrande av flyttare
-hyra lastbil/chafför
-skydda glas / möbler
rengöring
-lämna de gamla hemmet (vänner, hangouts, arbete, skolor etc.)
-lära känna till ditt nya samhälle
-försäljning av ditt hus / avsluta lånet
-hyra magasinering

Vi tycker att processen att hyra en magasinering borde vara det sista du behöver oroa dig för.

Vi vet att många av våra hyresgäster aldrig har använt egen lagring tidigare. För de flesta människor är de enda saker de vet om självförvaring, de lärde sig på showen ”Storage Wars” och andra shows som den. Vilken storlek skulle jag behöva, skulle jag behöva skriva ett annat långsiktigt leasingavtal? Vad händer om jag bara behöver det i några veckor? Hur kan jag försäkra mina värdesaker? Det här är alla utmärkta frågor och svaren på dem kanske inte så uppenbara. Därför har vi sammanställt följande tips för att hjälpa våra hyresgäster att göra rätt val när de väljer en egen enhet.

PLATS

För vissa människor är detta lite viktigare än andra. Om du driver ett litet företag från din magasinering, lagrar arbetsredskap eller behöver ofta tillgång till din enhet, kanske du vill se till att lagringsutrustningen du väljer ligger bekvämt nära ditt hem eller arbetsort. Dessutom är vissa anläggningar expansiva och spänner ofta över många nivåer och sektorer. En person som behöver frekvent tillgång till sina tillhörigheter kan komma att överväga enheter med 24 Hr-åtkomst, ha magasinering på första våningen av fastigheten för att minska hur mycket tid de spenderar för att komma till deras förvaringsskåp, även om dessa platser kostar lite mer än de andra.

Andra människor lagrar saker eftersom de reser utomlands eller en älskad har lämnat denna jord och de behöver sälja huset. För vissa av dessa personer kan bekvämligheter visa sig vara viktigare än platsen eftersom de kanske inte behöver tillgång till sina ägodelar under längre perioder. Högre upp på listan över problem skulle vara klimat- och skadedjursbekämpning samt en överkomlig skyddsplan för att försäkra att dina prylar inte blir förstörda. Återigen beror allt på dina specifika behov. Oroa dig inte eftersom dina krav på storlek ändras, du kan enkelt överföra från en magasinering till nästa och dina prylar flyttas.

PRIS

Ett vanligt misstag folk gör när de reserverar en magasinering online är de vanligtvis att leta efter pris och helt kasta sunt förnuft i luften. Om du vet att du behöver lagra 2+ sovrum, ett vardagsrum och ett kök skulle det då vara logiskt att anta att du kan få in allt detta i ett mindre utrymme som är litet och kostar mindre. Det finns en skillnad mellan att handla smart stoppa dig  själv för besvikelse och misslyckande.

Som ett försiktighetssvar måste man förstå att de billigaste priserna inte alltid är de bästa erbjudandena. Som med allt annat i livet får du vad du betalar för! En anläggning kan erbjuda dig en rymlig väl upplyst 10 × 10 enhet med individuella dörrlarm, eluttag, klimatkontroll och en 100kr skyddsplan för 1499kr / månad. Nu ringer du en konkurerande anläggning i närheten och de kan erbjuda dig samma enhet för 999kr / månad! Vad som tycks se ut som en bättre affär kan vara en fälla för att fånga dig i ett löjligt kontrakt.

Om en anläggning är så mycket billigare än en annan finns det förmodligen en mycket bra anledning till! Till det priset skulle de troligen inte vara så rena och inte ens förvänta sig några av de samma bekvämligheterna som den dyrare anläggningen! Även om en skyddsplan kan lägga till några få kronor på den totala månads hyran är det viktigt att ha om du inte har hemförsäkring som täcker magasinering. Ingen försäkring innebär att du lagrar på egen risk! Anläggningen skulle inte vara ansvarig om något händer med dina tillhörigheter. Du kan klaga tills du blir blå, men de skulle inte vara skyldiga enligt lag att hosta upp ett öre.

Så medan alla alltid vill få den bästa affären, bör det inte ske på bekostnad av logik och sund bedömning. klämma in dina saker i en enhet som är uppenbarligen för liten fungerar inte heller. När du är klar med magasineringen och allt inte får plats får du flytta om allt till en ny magasinering och det kommer kosta en hel del extra. Det är alltid en bättre idé att bli av med eller donera saker du inte behöver istället för att försöka sträcka gränsen för en liten förvaringsenhet.

Du kan ytterligare hålla kostnaderna låga genom att dra nytta av de i många specialerbjudanden många magasinerings-företag erbjuder.

 

BEKVÄMLIGHETER

Vi berörde lite om detta ämne när vi diskuterade pris men det är en mycket viktig del av din beslutsprocess. Faktum är att inga personer lagrar exakt samma saker. För vissa personer som lagrar dyra lädermöbler eller viktiga papper kan värmesystem eller liknande vara ett absolut måste. Nedan följer en lista över bekvämligheter som vissa magasinerings-företag erbjuder. Använd detta som en guide så att du också vet vad du ska fråga om.

Magasinerings bekvämligheter

  • -fri användning av lastbil på olika platser
  • -hyra lastbil
  • -förpackningstjänster
  • -månad till månad hyror utan deposition
  • -online konto betalningar samt ett brett utbud av betalningsalternativ från alla stora kreditkort till fakturor.
  • -Möjlighet att köpa Boxar och förpackningsvaror
  • -Möjlighet att komma åt 24/7
  • -Vissa erbjuder uppvärmda enheter så att kunden alltid är har uppvärmd förvaring, oavsett väder. Klimatkontrollen hjälper till att hålla fuktigheten ute och förhindrar möbler från att föråldras och bilda mögel. Vi rekommenderar att om du ska lagra möbler eller värdefulla prylar att använda lagring av uppvärmd magasinering
  • -Försäkrings-paket som täcker upp olika mycket beroende på vilket företag

SÄKERHET

Eftersom säkerhet är en väldigt viktig faktor kommer vi att inkludera det som sista tipsen. Faktum är att säkerheten faktiskt är en stor angelägenhet bland magasinerare.  Vi vet att det finns en vanlig åsikt att magasineringsutrymmen är smutsiga, mörka och allmänt skumma platser. Många företag jobbar vi väldigt hårt för att hålla den här resonemanget som en myt. Många anläggningar är toppmoderna och har personal som arbetar mycket hårt för att hålla sina byggnader rena.

Många inser också hur viktiga dina personliga tillhörigheter är för var och en av sina kunder och dem har vidtagit lämpliga åtgärder för att skapa en säker miljö för dina ägodelar. 24-timmars digitala säkerhetskameror är placerade i hela interiören och utsidan av anläggningen. Våra anläggningar är också upplysta, både på insidan och på utsidan. Individuella dörrlarm på lagringsenheterna utlöses automatiskt om en hyresgäst skapad PIN-kod används för att komma in i anläggningen som inte motsvarar den enheten. Ett datoriserat övervakningssystem, som visas vid receptionen, markerar aktiviteten inom byggnaden. Vissa erbjuder även säkerhetslås som är extremt svåra att klippa upp.

Grattis!

Du är nu en magasinerings-expert. Om du kom så långt in i guiden betyder det att du har lärt dig allt du behöver veta om att hyra egen egen magasinering. Nästa steg är att komma över till företaget ni hittar där ni vill magasinera, där magasinering av era prylar är lika enkelt som 1-2-3! Allt du behöver göra är att välja en plats, välj en storlek och gör din bokning! Men skynda enheterna går fort! Glöm inte att fråga vänliga försäljare om deras rabatter och kampanjer.

Lycka till